Yoga Life Malmö

Sköldkörtel Yoga

Hur kan Yoga hjälpa vid problem med sköldkörteln?
Vad kommer ni att få med er av denna kurs eller workshop eller privata konsultation?

Att börja göra Yoga regelbundet var min hjälp för att stötta kroppen i den obalans som var i systemet. Min diagnos var Graves, vilket betyder att man har en överproduktion av sköldkörtelhormoner. Efter återfall 5 år efter första diagnos, opererades sköldkörteln bort och därefter har jag haft underproduktion av sköldkörtelhormon, hypothyreos. 

Vid Graves är kroppen i konstant stress, kroppen blir utbränd samt alla andra symptom vid en rubbning i sköldkörteln. Vid hypotyreos som är den vanligaste formen av sköldkörtelproblematik, producerar vi för lite hormon som resulterar i att allt går långsamt i kroppen. Både över och underproduktion ger extrem trötthet, koncentrationssvårigheter, irritation, sömnpåverkan och svårt att reglera kroppstemperatur, detta är bara några symptom, av en lista som kan göras lång. 

Det är mycket vanligt med rubbning i sköldkörteln, över 460.000 personer i Sverige har en obalans och 8 av 10 är kvinnor. Vi får levaxin och blir ”frisk förklarade” men långt ifrån alla mår bra. Jag var en av dom, mer om mig kan du läsa här.

Vad kurs/workshop/konsultation omfattar

Vi kommer att prata om hur vi själva kan stötta vår sköldkörtel och vårt endokrina system när det är i obalans. Det är en grundkurs i hur vi kan påverka och balansera vår kropp på egen hand, fokus är Yoga, men jag kommer också att ta upp viktiga faktorer som spelar roll. Här nämner jag det som vi kommer att titta på utöver Yogan och dess effekter.

  • Hur stress påverkar.
  • Mat som kan hjälpa och stötta, hur man hittar den kosten som passar ens egna kropp.
  • Toxiner som vi blir utsatta för som vi själva kan hitta andra alternativ till.
  • Hur sömnen påverkar vårt system, när är bäst att sova?
  • Tarmen, hur mår vår mage?
  • Hur sköldkörteln påverkar hela vår kropp och vårt sinne.

Det ovan är en del av Sköldkörtel Yoga, fokus ligger på Yogan och då framförallt Kundaliniyoga som lugnar, stöttar och stärker vårt endokrina system. Vi kommer till större delen att jobba med halschakrat, det chakra som sköldkörteln tillhör, men för att få balans i ett chakra behöver vi titta på de andra också. Vi kommer att lugna vårt nervsystem och träna andning genom olika andningsövningar.

Kurser Yoga Life Malmö 2021

  • Kursstart torsdagen den 4 februari 17.30-19.00. Sista kursdag är torsdagen den 11/3 17.30-19.00.

På grund av rådande pandemi kommer det att finnas 4 platser på studion, totalt finns 12 platser på kursen. Vi kommer att alternera för de som vill närvara på studion. Hur många gånger man är med live beror på hur många som vill vara med på studion och online.
Online sker via plattformen Zoom, jag har använt mig av detta under hela hösten vilket har fungerat mycket fint.

Detta är en kurs på 6 gånger, där vi kommer att göra specifika Yoga sekvenser för att balansera och stötta vår Sköldkörtel och endokrina system. Kursen innehåller information om
-kost och hur vi kan stötta oss själva genom kosten
-toxiner, gifter och hur de påverkar vårt endokrina system och hur vilka kan tänka om och hitta nya alternativ
-hur stressen påverkar vår sköldkörtel
-sömn, när och hur är bäst att sova
-mage och tarm och hur det hänger ihop med vår sköldkörtel
-hur sköldkörteln påverkar hela vårt kropp och mående

Vid varje tillfälle som är på 90 minuter kommer jag att ta upp ett område från de ovan och vi kommer att göra en Yoga sekvens. Yogan är Kundalini Yoga som är en dynamisk yogaform som omfattar både kroppspositioner, andningsövningar, mantran och meditationer. Du kommer också att få tillgång till en Privat Facebook Grupp där du kan Yoga med mig Online under hela kursen.
Ingen förkunskap om Yoga behövs, kom som du är med sköna kläder att ha Yoga i.
Kursen hålls av Johanne Weibull som är Yogalärare och har specialiserat sig inom Yoga för Sköldkörteln. Mer om Johanne kan du läsa här. Du kan också läsa mer om Sköldkörtel Yoga här

Din investering för denna kursen är 2100:-
Vid frågor och funderingar är du alltid välkommen att maila till mig på info@yogalifemalmo.se

Kurserna går att vara med på Online om man önskar det, kanske bor du långt bort eller är den kurs du önskar medverka på full. Du kan i så fall maila till mig på info@yogalifemalmo.se så ordnar vi det. Observera att du Inte bokar in dig via boknings länken nedan, utan att Online bokning sker via mail.

Boka tid i Limhamn
TimeCenter

Workshop Yoga Life Malmö

Lördagen den 24/10 10.00-15.00
Lördagen den 28/11 10.00-15.00
Plats Sundskajen 22 på Ön i Limhamn

Denna lördag har vi 5 timmar tillsammans, med paus för lunch, medtag egen lunch. Frukt, nötter, te/kaffe ingår under dagen. Vi kommer att prata hur kosten, sömnen, stressen och olika toxiner påverkar vårt endokrina system och hur vi på bästa, mjukaste sätt kan stötta och hjälpa oss själva och vår kropp att komma tillbaks till vitalitet och balans igen.
Du får med dig verktyg hem att jobba med och vi kommer också att göra en Yoga sekvens under vår tid tillsammans denna lördag. Yogan är Kundalini Yoga som är en dynamisk yogaform som omfattar både kroppspositioner, andningsövningar, mantran och meditationer. 
Ingen förkunskap om Yoga behövs, kom som du är med sköna kläder att ha Yoga i. 

Workshopen hålls av Johanne Weibull som är Yogalärare och har specialiserat sig inom Yoga för Sköldkörteln. Mer om Johanne kan du läsa här mer om vad Yoga för Sköldkörteln hittar du här

Din investering för denna dagen är 695:-
Du bokar din plats du via mail info@yogalifemalmo.se eller via boknings knappen nedan.

Boka tid i Limhamn
TimeCenter

Workshop Gislaved

Nästa datum för Workshop i Gislaved kommer snart upp här!

Workshop i Sköldkörtel Yoga med Johanne 5-6 September 2020
Denna workshop hålls i Gislaved hos Gunilla Allard på Helande Form.

Under dessa två dagar kommer Johanne att berätta om hur sköldkörteln påverkar vårt mående och hur maten, livsstilen och toxiner påverkar vår sköldkörtel. Johanne har också levt med obalans i sin sköldkörtel och berättar om sin väg tillbaka med det alternativa.
Vi kommer att utöva kundaliniyoga för sköldkörteln, meditera och utvöva chanting tillsammans med Johanne. Gunilla Allard kommer att leda klangskålsavslappning m.m. under dessa två dagar.

Din investering för helgen är 1650 kr och då ingår kursmaterial, utbildning av Johanne, te/kaffe, frukt, nötter och choklad.
Du tar själv med dig lunchen till lördagen.

Anmälan gör du till info@helandeform.se eller 070-3315288.
Du betalar in anm.avg. 500 kr när du fått bekräftelse på din plats till swish 1231543305 eller bg nr 395-5143. Slutbetalning gör du senast 1/9.
Varmt välkommen till en givande helg hos oss på Helande Form

Privat Konsultation Sköldkörtel Yoga

En privat konsultation innebär att vi skräddarsyr hur vi på bästa sätt kan stötta just din kropp vid obalans i Sköldkörteln. Vi utgår från din resa och jobbar utifrån dig. Jag har enstaka Konsultationer och paket. När man väljer paket så jobbar vi tillsammans i 3-6 månader, beroende på vad som passar dig och ditt liv just nu. Du kan först boka en konsultation, där hittar vi vad som passar dig. Jag är mycket noggrann med att det ska resonera med dig och ditt liv.
Jag jobbar utifrån min egen erfarenhet och mina utbildningar som Spiritual Counselor, Yogalärare och Kundalini Yoga Lärare för Sköldkörteln, där ingår också kost och livsstil. Kost och livsstil är en kombination från Funktions Medicin och Ayurveda, ni kan läsa mer om det här. Vi tittar på alla komponenter till hur vi på bästa sätt kan stötta just din kropp.
Du är alltid välkommen med frågor till mig på mail info@yogalifemalmo.se så ser vi ofta redan där om du vill komma på Workshop, kurs eller privat Konsultation.
Pris för 90 minuters privat konsultation är 1200:-
Du får tillgång till material och mitt stöd under vår tid tillsammans.

Du är alltid välkommen att maila till mig med frågor till info@yogalifemalmo.se
Ser fram mot att träffas på studion eller ute i vårt långa vackra land.
Med Värme Johanne